Coronamaatregelen voor horeca, privéfeesten en dansen

Geldende specifieke regels na beslissing van vrijdag 21 januari 2022

Coronabarometer

Het Overlegcomité keurde op 21 januari de coronabarometer goed. De barometer concentreert zich op publieksevenementen, horeca en vrijetijdsactiviteiten. Dit instrument zou ons meer voorspelbaarheid geven, de beslissingen van het Overlegcomité structureren en meer transparant maken. Er is telkens een onderscheid tussen activiteiten die buiten/binnen plaatsvinden en die niet-dynamisch/dynamisch zijn. Dansen is een dynamische activiteit.

De maatregelen op basis van de barometer zullen ingaan op vrijdag 28 januari onder code rood. 

Private bijeenkomsten binnen en ‘dynamische activiteit’ dansen

Private activiteiten en bijeenkomsten binnen blijven verboden, met inbegrip van georganiseerde activiteiten, maar met uitzondering van sport, private bijeenkomsten thuis of in een klein toeristisch logies, huwelijken en uitvaarten.

Dynamische evenementen binnen, zoals dansfeesten, zijn niet toegelaten.

CST, booster, mondmasker, 23/24 uur, maximum 6

Het Covid Safe Ticket (bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test of van een herstelcertificaat) is een toegangsvoorwaarde in plaatsen met horeca-activiteit. Vanaf 1 maart wordt de geldigheid van het vaccinatiecertificaat in het Covid Safe Ticket teruggebracht van 270 dagen naar 150 dagen. De geldigheidsduur van de herhalingsdosis (booster) is niet beperkt in de tijd. 

Het verplichte mondmasker mogen we enkel afzetten om zittend te eten en te drinken.

De openingsuren in de horeca blijven beperkt van 5 uur ’s morgens tot 23 uur of 24 uur vanaf 28 januari. We mogen met maximum 6 personen aan tafel zitten.

Huwelijksfeest

Een huwelijksfeest is uitzonderlijk toegelaten. Er gelden afstandsregels, verplichte mondkapjes en ook het CST vanaf 50 personen maar geen sluitingsuur.

Heb je vragen? Overleg met de uitbater van de horecazaak waar je jouw privéfeest organiseert.


https://crisiscentrum.be/nl/

https://www.info-coronavirus.be/nl/

https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/

https://www.horecavlaanderen.be/home