Wat met je gepland feest?


Coronamaatregelen

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, besluit op basis van adviezen van de Groep van Experten welke activiteiten toegelaten zijn.

We gaan ervan uit dat dansfeesten niet kunnen plaatsvinden zolang de fysieke afstandsregel van een anderhalve meter geldt.

Wilmes in de persconferentie van 3 juni: “… Het nachtleven, nachtclub, fuiven, discotheken, bijvoorbeeld waar geen veiligheidsafstand bestaat, zullen niet toegelaten zijn vóór eind augustus.”

Vanaf 1 juli mogen banket- en receptieruimtes openen voor een maximum van 50 personen. Dezelfde regels gelden als die voor de horeca die mag openen op 8 juni. Met name:
– anderhalve meter afstand tussen de tafels
– maximum 10 personen aan één tafel
– elke klant moet aan haar/zijn eigen tafel blijven zitten (tafelbubbel)
– individuele bediening vindt plaats met mondmaskers
– sluiting uiterlijk om 1 uur ‘s nachts.

Latere beslissingen over hoe we ons mogen of moeten aanpassen zullen afhangen van het voortschrijdend inzicht van de experten over gezondheidsrisico’s.

Raadpleeg hier: start van fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni


Dj-service

We bieden flexibele oplossingen als je onze opdracht aanpast, annuleert of je feest naar een latere datum uitstelt. INFINITY.be en Dj’s on the road beschikken over een team van vaste dj’s. Je krijgt ondersteuning bij het nagaan van de beschikbaarheid bij collega’s in ons directe netwerk voor je eventuele nieuwe datum.

We verbreken kosteloos de gemaakte afspraken betreffende feesten in de periode van de verplichte sluiting (en gedurende de maand daarna). Betaalde je een voorschot? Dan ontvang je dit terug, of neem je dit mee naar de nieuwe datum.


Wat is mogelijk tot 31 augustus?


Feestelijke maaltijd

Je mag een maaltijd houden binnen de restaurant- of banketzaal formule. Dat betekent maximum 50 personen die zich binnen de beperkingen van tafelbubbels van 10 aan de voor die horecazaken opgelegde regels houden.

Het is niet toegelaten om een bescheiden dansfeest te organiseren. Na de maaltijd met iedereen samen (dicht bij elkaar) dansen zou de voorafgande gedragscode aan tafel, en de algement anderhalve meterrichtlijn tot een verloren moeite maken. We gaan ervan uit dat het de verantwoordelijkheid is van de horecauitbater om dit te bewaken.

Er zijn flexibele oplossingen mogelijk voor gezellige achtergrondmuziek, microfoonversterking voor je speech. Eigenlijk durven we er van uitgaan met het gezond verstand dat jullie ook een openingsdans kunnen houden. Eén dans dan maar. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er geen dansfeest is. Ook als er een dj draait en presentatie zorgt. Je draagt zelf ook verantwoordelijkheid voor je genodigden.


Ceremonie

Voor de voorafgande (meestal humanistische, neutrale of symbolische) ceremonies in (eventuele tuin of orangerie van) het restaurant/de feestzaal lijkt het meest logische dat je de regels voor erediensten toepast tijdens die ceremonie. Onmiddellijk daarna zouden de regels van restaurant- of banketzaalformule gelden. De Tafelbubbels (per maximum 10) nemen direct plaats aan tafel.

Ook voor je ceremonie zijn aangepaste oplossingen mogelijk voor de nodige presentatie, muziek- en microfoonversterking.Hou je veilig en gezond.
Respecteer de maatregelen.

Dj Peter Lemahieu

https://www.info-coronavirus.be/nl/
https://heropstarthoreca.be/eetgelegenheden-en-of-zalen/