Printen, en daarna weer scannen? Enkele scantips…


Tips om je getekende reservatie LEESBAAR en VOLLEDIG te digitaliseren

 

We ontvangen regelmatig foto’s genomen met een smartphone. Het komt voor dat ze uit scheef perspectief en met weinig licht zijn genomen. Soms onbreekt een stuk, enzovoort. Met een eenvoudige smartphone (en een beetje goede wil) is een degelijke en goed leesbare kopie perfect mogelijk!

Digitale camera
Met een digitale camera is het mogelijk om prima kopieën te maken van documenten. Leg het document op de grond en zorg dat het goed plat ligt. Kies een plaats met voldoende licht. Maak dan recht erboven een foto. Let erop dat de tekst op het document scherp en volledig in beeld is. Breng daarna de foto (meestal .jpg) over naar je computer. Is het resultaat  goed leesbaar? Volledig? Je kunt achteraf de rand bijsnijden.

Apps
Via je smartphone of tablet kun  je gebruikmaken van speciale scan-apps. Deze maken ook een foto via de camera op je toestel. Maar de app voert kleine correcties door. Leg het document op een plaats met voldoende licht en scan het zo recht mogelijk met de app. Let erop dat de tekst op het document scherp en volledig in beeld is. Breng daarna het bestand (meestal .pdf) over naar je computer. Is het resultaat goed leesbaar? Volledig?
Goede apps: Genius Scan, Scanbot…

Scanner op kantoor
Op kantoor beschik je misschien over een professioneel toestel waarmee de kopie van je document, via de scanplaat en enkele eenvoudige handelingen, een minuut later in perfect formaat in je mailbox valt. Of je kent iemand die het zo voor je regelt?

Eigen scanner
Niet echt nodig voor enkele scans per jaar, maar voor de volledigheid mag deze optie natuurlijk niet ontbreken: een scanner aanschaffen. Er bestaan losse scanners maar populairder zijn de zogeheten all-in-one-apparaten. Hierin zijn drie functies verenigd: printen, scannen en fotokopiëren. Let in de bijhorende software op de instellingen voor de resolutie. Is het resultaat goed leesbaar maar het bestand niet te groot om te versturen?

Copyshop
Tot slot zijn er natuurlijk nog de winkels waar je van alles kunt (laten) digitaliseren. Dit is vooral handig als je een keer een omvangrijk document wilt inscannen.

Je hebt geen printer, geen inkt? Dat scannen is toch maar niets voor jou?
Laat het ons gewoon weten. Een papieren exemplaar van je document ontvangen via Bpost is mogelijk.