veelgestelde vragen


Wat is je kostprijs? (datum, afwerking klank en licht, offerte)

De kostprijs van dj-service hangt af van de geplande datum voor je event en je keuze betreffende klank en licht. Bezorg eerst je gegevens via vraag het aan.

Indien je zekerheid wenst voor je uniek huwelijksfeest op zaterdagavond in het zomerseizoen, dan is de prijs best niet je enige vergelijkingspunt. We bieden oplossingen op maat. Ook last minute.

Hoe reserveer ik een dj? (contract, voorwaarden)

Je ontving een offerte en wenst definitief te reserveren? Bevestig dit zo snel mogelijk. We stellen je een persoonlijke overeenkomst  voor met de details. Bezorg je ondertekend exemplaar. Schrijf het voorgestelde voorschot over. En klaar! Vanaf dan is je dj vastgeklikt.

Maken we een afspraak om de muziek te bespreken? (voorbereiden, muziekselectie)

Je zag je dj nog niet aan het werk? Maak een afspraak vóór je reserveert. Of voel die klik via een goed telefoongesprek of videocall.

Huwelijksfeest: voorbereidende vragenlijst voorzien op deze site.
Verjaardagsfeest: stuur een top 20 met favoriete dansmuziek, en top 5 favoriete slows via email.

Hou er rekening mee dat je genodigden verzoeknummers zullen vragen. Noteer enkele tracks die bijzonder zijn, waaraan je mooie herinneringen hebt.

Mogen we een playlist bezorgen? (voorbereiden, muziekselectie)

Beperk je tot een 20-tal tracks. Geef je dj wat ruimte. Hij moet zich aanpassen aan het publiek. Hij houdt rekening met hun verzoekjes. Hij beoordeelt de timing, dosering, dansbaarheid, populariteit, geschikt tempo voor het mixen enzovoort. Op een actieve dj-set (vb. 3 à 5 uur) draait hij tussen 80 en 150 tracks.

Welke muziek draait de dj? (muziekselectie)

De playlist hangt sterk af van het soort feest dat je wenst te organiseren. En van je genodigden. De dj tracht om zoveel mogelijk aanwezigen te betrekken. Op je 70ste verjaardag draaien we waarschijnlijk wat meer tango, een quick step of trage wals. Op je 30ste verjaardag, of een bedrijfsevent hoor je vermoedelijk geen stijldansen maar hits, pop, rock, RNB en EDM.

Draait de dj verzoekplaten? (muziekselectie)

De selectie die je hoort hangt sterk af van je groep genodigden. Op een privé feest staat geen festival-dj waar je niet bij kan. De allround-dj draait verzoekjes, maar springt hier zorgvuldig mee om. Soms kan het snel, soms niet. Hij probeert de dosering en afwisseling te bewaken. Ook als één persoon uit het publiek telkens terug keert, en die verzoeken zijn nogal specifiek, dan zal deze niet zijn/haar zin krijgen. Het is van belang met afwisseling iedereen te plezieren.

Speelt de dj niet te luid, zodat we kunnen praten aan tafel? (tafelschikking)

Het is nooit de bedoeling om mensen bewust te storen met muziek. Bij zijn opdracht moet de dj twee zaken afwegen. Aan de ene kant is er voldoende volume nodig om een dansfeest op gang te brengen en te houden. Aan de andere kant moet het geluidsniveau aan tafel aangenaam blijven voor een babbel. Er kunnen op het feest gasten aan tafel klagen dat het te luid gaat, terwijl op hetzelfde moment feestvierders vanop de dansvloer komen vragen om een tandje bij te steken!

Het is ideaal als we onze klankkasten vlak bij (en gericht op) de dansvloer kunnen opstellen. We zijn meestal te gast in een feestzaal. De uitbater voorziet de tafelschikking en de plaats voor de dj. We moeten ons daarnaar schikken. Af en toe is er (te) weinig plaats. Zaalinrichters verwachten dat de klankkasten links, rechts en vlak bij de dj opgesteld staan. Om gehoorschade te beperken, proberen dj’s toch vaak die luidsprekers minstens op een meter afstand van hun oren te zetten…

Bespreek met de zaalverantwoordelijke om voldoende ruimte te voorzien en geen tafels te schikken vlak voor (of zeer dicht bij) de klankkasten. Plaats bovendien de jongeren aan de tafels dicht bij de dj, en niet de vijftig plussers.

Moeten we voor de dj een maaltijd voorzien? (kernvoorwaarden)

Ja, dat is een algemeen gebruik. De dj is vaak 12 uur op pad. Van het brengen en opstellen van de installatie, aankondigingen en begeleiden van speeches, muziek bij het pronkstuk, het dansfeest tot de vroege uurtjes tot het opladen van het materiaal. Zorg voor een volwaardige maaltijd en laat dit gelijktijdig plaatsvinden met de genodigden, terwijl er achtergrond muziek loopt. Je dj hoeft niet per se aan tafel te zitten met de genodigden. Dat beslis je zelf, eventueel met de zaalverantwoordelijke. 

Wanneer betalen we de dj? (kernvoorwaarden)

Bij aanvang van het feest zoals vermeld staat in de voorwaarden van de reservatie. Iedereen is dan nog fris in het hoofd. Je dj hoeft je ‘s nachts niet achterna te hollen als je het vergeet.

Heeft de dj een microfoon bij? Mogen wij de micro gebruiken? (materiaal dj, extern materiaal)

Ja. Op elke dj-set is er minstens één microfoon voorzien. Die wordt gebruikt voor de belangrijke aankondigingen. In veel gevallen is ook een draadloze microfoon beschikbaar voor de speeches of acts. Opgelet. De meeste mensen zonder ervaring houden de microfoon veel te ver van hun mond. Een halve centimeter is veel beter dan een halve meter!

We beperken ons tot onze kernactiviteit als dj. Zijn meerdere zangmicrofoons nodig voor een klein optreden? Stel aan de betrokken artiesten voor dat zij zelf voor de gewenste micro’s en apparatuur (PA voor mixage van instrumenten en zang) zorgen.

Wanneer plaatst de dj zijn klank- en lichtapparatuur? (materiaal dj, extern materiaal, timing)

Maak je over het opstellen zelf geen zorgen. Het is onze routine. Als er afspraken nodig zijn, maakt je dj die rechtstreeks met de zaalverantwoordelijke. Alles staat in principe netjes klaar voor de gasten van het dansfeest toekomen. Wanneer dit precies plaatsvindt hangt af van de zaal, welke keuzes je maakte voor extra lichtshow enzovoort. Laat dit dus maar met volle vertrouwen aan ons over.
 

Hoeveel ruimte moeten we voorzien voor de klank- en lichtinstallatie? (materiaal dj)

Voor een compacte basisinstallatie is ongeveer 3m x 2m voldoende. Voor een uitgebreide opstelling spreekt je dj rechtstreeks af met de zaalverantwoordelijke.

Moeten we een tafel voorzien voor de dj? (materiaal dj)

Onze vaste dj’s hebben geen tafel nodig.  Tafels staan dan ook meer in de weg dan ze nuttig zijn. Indien uitzonderlijk een tafel nodig is, dan verzoekt je dj daar zelf om bij de zaalverantwoordelijke.

Er is een klank- en licht installatie aanwezig in de zaal die we moeten huren. Maakt de dj daar gebruik van? (extern materiaal)

Voor al onze dj’s kan een volledige klank- en licht installatie ingezet worden op maat. Het is begrijpelijk dat zaaluitbaters proberen het aan- en afslepen van (grote) installaties te beperken. We passen ons zo goed als mogelijk aan. In de meeste gevallen maken we (gedeeltelijk) gebruik van de vaste installatie.  Maar let op.  Vaak wordt hiervoor een huurprijs aangerekend.  Deze zit niet vervat in onze vergoeding.

We sluiten op maat aan bij: Salons Saint Germain (Diksmuide, vrije keuze), Salons De Vrede (Ichtegem), Hof Ter Molen (Leke), Feestzaal De Kroon (Esen), Salons Ten Boogaerde (Kortemark), Salons Driekoningen (Beauvoorde), Feestzaal De Lissewal (Elverdinge), ’t Munchenhof (Langemark), Hof Ter Heulebeke (Beselare), De Oude Melkerij (Gits), Ter Eeste (Roeselare), Fabriekspand (Roeselare), Salons Denotter (Zedelgem), Belgian Pier (Blankenberge). Deze lijst is niet beperkend.

Er zijn huurzalen met een geluidsinstallatie die dermate begrensd is, dat dit een ernstige beperking vormt voor het welslagen van je dansfeest. Het is mogelijk dat zelfs speeches of aankondigingen in de zaal niet verstaanbaar zijn voor je gasten. Vraag vrijblijvend naar ons advies voor je beslist.

Wanneer begint de dj te draaien? (timing)

De dj start met achtergrondmuziek voor receptie en diner. Hij blijft ter plaatse voor alles wat tussenin nodig is, bijvoorbeeld micro voor een speech, assistentie en muziek afspelen bij een sketch enzovoort. Afhankelijk van je gekozen dineerformule past de dj zich aan. Actief draaien en dans tussen gerechten komt wel eens voor. Je dj zal starten, verminderen, stoppen, en weer doorgaan volgens noodzaak en de orde van je feest. Hij spreekt ter plaatse af met de zaalverantwoordelijke. Bij klassiek diner waar alle gerechten elkaar strak opvolgen, begint de dj een actieve set tijdens het dessert (warming up).

Kan de dj voor een projector zorgen? (extern materiaal)

We beperken ons tot onze kernactiviteit als dj. Een projector, scherm, volgspot enzovoort hoort niet tot onze uitrusting.  Een projector die kan vaak bij een uitleendienst voor de jeugd, of kantoor van een van de vrienden gevonden worden. Er zijn ook gespecialiseerde verhuurfirma’s.

Kan de dj het geluid van mijn laptop weergeven bij een presentatie? (techniek)

Het is mogelijk om het geluid weer te geven van alle mobiele toestellen waarop een standaard hoofdtelefoonuitgang (type mini jack) voorzien is.  De meeste dj’s hebben hiervoor een kabel bij. Je kunt natuurlijk voor alle zekerheid zelf ook een kabel meebrengen.

Info over het aansluiten via een geluidskabel

Ik wens muziek voor een act mee te brengen. Bezorg ik een CD of USB-stick? (techniek)

De meeste mobiele dj’s werken met digitale muziekbestanden (via Mac/PC of andere hardware). Ze hebben om die reden meestal geen CD-speler mee. Contacteer ons op voorhand. Bezorg eventuele originele bestanden via email of als ze te groot zijn via een service zoals https://www.wetransfer.com/