veelgestelde vragen

De voorgestelde vergoeding hangt af van verschillende factoren zoals bv. de specifieke datum, locatie, verwachte service of gekozen opties.

Neem vrijblijvend contact via 0496 51 14 14 of vraag het aan. Op basis van je gegevens ontvang je een voorstel.

Voor de meeste privéfeesten geldt een forfaitaire vergoeding voor het volledige avondfeest. Dat betekent vanaf aanvang met feestelijke aankondigingen, begeleiding van geluid voor speeches en surprises, achtergrondmuziek tijdens diner (playlist) en actieve mix tot einde van het dansfeest, sluitingstijd van de zaal of maximum 5 uur 's morgens. Het is mogelijk andere afspraken te maken (bv. voor een vereniging).

Na je aanvraag of telefoon via 0496 51 14 14 ontvang je een voorstel via e-mail.

Je wenst de opdracht vast te leggen? Bevestig dit zo snel mogelijk. Dan zetten we samen de reservatie schriftelijk op orde via een contract. Een berichtje "leg maar vast" sturen is niet voldoende.

Het is mogelijk om live of via een videogesprek af te spreken. Als je de dj nog niet aan het werk zag, dan gebeurt die afspraak best vóór je de opdracht reserveert. Op die manier voel je van het begin af aan of het klikt om samen te werken.

Neem ook al een kijkje bij de pagina 'voorbereiden' (huwelijksfeest). Die vragenlijst is een efficiënt middel om je dj de nodige info te bezorgen tijdens de laatste 14 dagen voorafgaand aan jullie bijzondere dag.

De selectie hangt sterk af van je genodigden en hun reactie! Voor gepensioneerden passen golden oldies en voor jongeren recente fuifmuziek. Bij een gemengd publiek tracht je dj om zoveel mogelijk aanwezigen te betrekken met afwisselende dansen en genres.

Je eigen info en persoonlijk voorbereiden kan een goede hulp zijn.

Ja, dat mag. Je dj probeert die verzoekjes volgens het logisch verloop van het dansfeest op een goed moment in de mix te schikken. Hij weegt ook af of gevraagde verzoekjes zullen bijdragen aan het succes van je dansfeest.

Bij zijn opdracht moet je dj twee zaken afwegen. Aan de ene kant is er voldoende volume nodig om een dansfeest op gang te brengen en te houden. Aan de andere kant moet het geluidsniveau aan tafel aangenaam blijven voor een babbel. Maar op eenzelfde moment kunnen gasten aan tafel klagen dat de muziek te luid staat, terwijl  feestvierders vanop de dansvloer komen vragen om nog een tandje bij te steken!

Bespreek met de zaalverantwoordelijke om voldoende ruimte te voorzien, de dj te laten opstellen aan de dansvloer en geen tafels te schikken vlak voor/zeer dicht bij de klankkasten. Plaats jongeren aan de tafels het dichtste bij de klankkasten, en niet de senioren.

Dat kan bij een openbare event zoals bijvoorbeeld een diner en dansavond. Hou er dan rekening mee dat de aanwezigen niet helemaal vergelijkbaar zijn met je genodigden op je eigen feest.

Op een privéfeest (bv. huwelijk) is je bezoek niet mogelijk.

Ja, dat is een algemeen gebruik. Heb je het het goed slagen van je feest voor ogen? Laat je dienstverstrekkers die tijdens het volledige avondfeest aanwezig zijn even gastvrij bedienen als je gasten.

Voorzie dus een volwaardige (zittende) maaltijd voor je dj, gelijktijdig met en zoals voor genodigden.

We stellen voor dit te doen bij aanvang van het feest. Iedereen is dan nog fris in het hoofd. En je dj hoeft je ‘s nachts niet achterna te hollen als je het vergeet...

Ja. Een allround dj heeft minstens één microfoon bij. Die wordt gebruikt voor de belangrijke aankondigingen. In veel gevallen is ook een draadloze microfoon beschikbaar voor speeches of acts.

Als er afspraken nodig zijn, maakt je dj die rechtstreeks met de zaalverantwoordelijke. Alles staat in principe netjes klaar voor de gasten van het dansfeest toekomen. In de meeste gevallen start de opbouw ongeveer een uur voor de genodigden aankomen.

Voor een compacte basisinstallatie is ongeveer 3,5m x 2m voldoende. Voor een uitgebreide opstelling spreekt je dj dit af met de zaaluitbater of verantwoordelijke.

Nee. Onze vaste dj’s hebben geen tafel nodig. Ze stellen een eigen dj-booth op. Een klaargezette tafel neemt ruimte in en staat meestal letterlijk in de weg. Indien uitzonderlijk voor een freelance medewerker een tafel nodig is, dan verzoekt hij daar zelf om bij de zaalverantwoordelijke.

Het voorzien van een klank- en licht installatie is inbegrepen in de dj-service.

Sommige zaaluitbaters proberen het aan- en afslepen van materiaal te beperken. Je dj past zich zo goed als mogelijk aan de locatie aan en maakt in de meeste gevallen (gedeeltelijk) gebruik van de vaste installatie.  Maar let op.  De huurprijs hiervoor zit niet vervat in onze overeengekomen vergoeding.

Bij Salons Saint Germain (Diksmuide) heeft u vrije keuze over het gebruik van een discobar.

We sluiten op maat aan bij: Feestzaal De Kroon (Esen), Hof Ter Molen (Leke), Salons Driekoningen (Beauvoorde), Feestzaal De Lissewal (Elverdinge),  ’t Munchenhof (Langemark), Hof Ter Heulebeke (Beselare), Salons Denotter (Zedelgem), Salons De Vrede (Ichtegem), Salons Ten Boogaerde (Kortemark), Ter Eeste (Roeselare), Fabriekspand (Roeselare), De Oude Melkerij (Gits),  Belgian Pier (Blankenberge). Deze lijst is niet beperkend.

Er zijn huurzalen met een geluidsinstallatie die dermate begrensd is, dat dit een ernstige beperking vormt voor het welslagen van je dansfeest. Het is mogelijk dat zelfs speeches of aankondigingen in de zaal niet verstaanbaar zijn voor je gasten. Vraag vrijblijvend naar ons advies voor je beslist.

Je dj start met achtergrondmuziek voor receptie en diner. Hij zorgt voor een micro voor speeches, muziek afspelen bij een presentatie, flashmob of sketch enzovoort.

Je dj zal starten, stoppen en weer doorgaan volgens de orde van je feest. Hij spreekt af met de zaalverantwoordelijke. Bij een klassiek diner waar alle gerechten elkaar opvolgen, begint je dj zijn actieve set tijdens het dessert (warming up).

Het is mogelijk om het geluid weer te geven van alle mobiele toestellen waarop een standaard hoofdtelefoonuitgang (type mini-jack) voorzien is. De meeste dj’s hebben hiervoor een audiokabel bij. Je kunt er natuurlijk voor alle zekerheid ook zelf eentje meebrengen.

De meeste mobiele dj’s werken met digitale muziekbestanden (via Mac/PC of specifieke dj-hardware).

Een USB-stick van een groep die een flashmob of act vooziet als verrassing raakt al eens vergeten. Of raakt die avond zelf zoek... Contacteer ons op voorhand. Bezorg eventuele originele bestanden via een service zoals https://wetransfer.com/

Je dj doet er alles aan. Maar... kom vooral zelf op de dansvloer! De genodigden komen voor jullie. Als jullie op de dansvloer zijn kan dat aanstekelijk werken en loopt je dansvloer gemakkelijker vol. Zijn jullie daar niet te bespeuren, dan loopt je dansfeest vermoedelijk met minder succes af.

Fun op je dansvloer? 7 tips!